preskoči na sadržaj

Prirodoslovna i grafička škola Rijeka

Login
Upisi

Sve o upisima u Prirodoslovnu i grafičku školu Rijeka

 

Što ja zapravo radim?

e-dnevnik

Prirodoslovna i grafička škola koristi e-Dnevnik. U nastavku su poveznice na odgovarajuće web-stranice.

Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vijesti
DRŽAVNA MATURA 2019./2020.
Administrator / datum: 27. 5. 2020. 19:51

Dragi maturanti!

Škola završava 27.5.2020. -> POTVRDITE OCJENE za 4.razred najkasnije do 3.6.

Odlukom ministara zdravstva proglašena epidemija bolesti COVID-19 uzrokovana virusom SARS-CoV-2 te su nastale promjene u kalendaru provedbe ispita državne mature i organizaciji provedbe istih. 

Novi Kalendar provedbe ispita državne mature 

Upute od strane HZJZ

Izmjena sadržaja ispitivanja u obaveznim ispitima državne mature

 

Uz uobičajene upute za pristupanje spitima državne mature dodala bi par izmjena vezanih na novonastvalu situaciju:

  • U školu dolazite u 8.15   na parkiralište kod školske dvorane za tjelesni i ne grupirate se 
  • Ulazite na sjeverni ulaz gdje vam se dezinficiraju ruke i mjeri temperatura
  • Odlazite na 1.kat i prema rasporedu u ućionice
  • OBAVEZNO ponesite kemijsku olovku plave ili crne boje

Pratite stranicu naše škole.

Kontakt  za sva pitanja vezanoza DM: ruzica.versic@skole.hr


[OPŠIRNIJE]NZZJZPGŽ - Upute za izdavanje potvrda za upis na fakulte
Administrator / datum: 8. 5. 2020. 13:41

Niže možete preuzeti dokumente potrebne za izdavanje potvrda za upis na fakulte.


[OPŠIRNIJE]DOPIS RAVNATELJA - NASTAVA NA DALJINU
Administrator / datum: 17. 4. 2020. 08:38

Poštovani učenici i roditelji,
koristim prigodu da vam se obratim nakon punih pet tjedana realiziranja nastave na daljinu. Dosadašnjom provedbom nastave na daljinu uglavnom možemo biti zadovoljni, s obzirom da se provodi prvi put u povijesti obrazovanja i bez temeljite pripreme. Nažalost, sada je već izvjesno da će nastavna godina završiti s radom u virtualnom okruženju, bez povratka u školske klupe. U tom kontekstu mogli ste vidjeti uputu MZO-a o načinima i kriterijima vrednovanja i ocjenjivanja na daljinu. Objektivno sagledavajući situaciju, kriteriji vrednovanja i ocjenjivanja bit će fleksibilniji negoli u redovnom obliku nastave. Zbog čega to naglašavam? Naime, manji broj učenika neredovito se javlja u virtualne učionice. Tjedni koji slijede prilika su za njih da se ozbiljnije uključe u rad jer u protivnom, bez obzira na blaže kriterije, predmetni nastavnici neće imati elemente kojima bi opravdali pozitivne ocjene. Zahvaljujući svakodnevnoj internetskoj komunikaciji, postoji pisani trag da je nastavni materijal dostavljen i tko se od pojedinih učenika prijavio u virtualnu učionicu. Razrednici i stručna služba svakodnevno komuniciraju s vama, stoga je škola podijelila tehničku opremu za praćenje online nastave svima koji su zatražili, a nisu imali adekvatno računalo. Molim vas i apeliram da učenici redovito obavljaju svoje školske dužnosti, da roditelji i učenici, ako imaju probleme i potrebu, redovito komuniciraju s razrednicima i stručnom pedagoškom službom.
Konačni cilj nam je svima identičan ̶ uspješno završiti ovu izazovnu nastavnu godinu, savladati nastavne sadržaje u obliku i opsegu koji je maksimalno moguć u ovim uvjetima rada. U postizanju toga zajedničkog cilja svi imamo jasne obaveze, ali i odgovornosti, koje se novonastalom situacijom nisu promijenile.
Još jednom pozivam sve učenike, roditelje, razrednike, predmetne nastavnike da zadrže dobar duh, strpljenje, razboritost, ustrajnost, te da jedni drugima budemo podrška, jer ćemo samo na taj način iz ove nezavidne situacije svi skupa izaći kao pobjednici.
S poštovanjem, #ostanitedoma.

RAVNATELJ
Radenko Bradić, dip. ing.

Rijeka, 17.travnja 2020. godine


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA POČETAK NASTAVE NA DALJINU
Borka Širola / datum: 17. 3. 2020. 14:14

Poštovani učenici i roditelji,

Sutra počinje nastava na daljinu u cijeloj RH za sve učenike OŠ i SŠ, nadamo se i vjerujemo kako će taj oblik nastave biti uspješna premosnica do povratka učenika u školske klupe, nakon što prođe ugroza od pandemije koronavirusa.

Jučerašnji i današnji dan je poslužio za uhodavanje sustava i stvaranje virtualnih razreda, kako od strane profesora tako i od strane učenika, povratne informacije su dobre i možemo s optimizmom gledati na daljnje odvijanje nastave na daljinu.

Nastava će se odvijati po postojećem rasporedu škole, gdje će predmetni profesori za svaki dan po rasporedu stavljati nastavne sadržaje kojima su učenici dužni pristupiti tijekom tog dana.

Međutim nekolicina učenika se još nije prijavila u sustav te apeliramo da to što prije učine kako bi bili u mogućnosti pratiti nastavu, ukoliko imaju problema obavezno se trebaju javiti svojim razrednicima kako bi vidjeli na koji način se mogu ukloniti ti problemi.

S poštovanjem, ravnatelj Radenko Bradić


[OPŠIRNIJE]YAMMER - virtualne učionice
Administrator / datum: 16. 3. 2020. 12:18

Poštovani učenici,
prema naputku MZO-a sukladno trenutnoj situaciji u interesu zaštite zdravlja, nastava će se do daljnjega održavati online.
Nastava je organizirana unutar platforme Microsoft Office 365 – Yammer. Svi učenici raspoređeni su u grupe svoga razreda. Međutim, prije pristupa grupi svog razreda na Yammeru, svi učenici moraju obaviti prvu prijavu u sustav Office365 svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom (@skole.hr adresom e-pošte) na adresi https://office365.skole.hr/.  
Nakon toga preko poveznica u nastavku moraju zatražiti pristup svom virtualnom razredu. Ulazak u razred mora odobriti razrednik. (U prilogu se nalazi popis virtualnih razreda s poveznicom.)
U virtualnom razredu – grupi u Yammeru, učenici će od predmetnih nastavnika i razrednika prema redovom rasporedu sati  dobivati upute i materijale za učenje. Sukladno tome nužno je svakodnevno pratiti objave u grupi, kao i redovito provjeravati poštu na službenom školskom e-mailu.
Yammer ima i mobilnu i web aplikaciju (https://is.gd/uhODrC) koju je također moguće koristiti.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O OBUSTAVI NASTAVE
Borka Širola / datum: 15. 3. 2020. 18:31

Odlukom MZO od sutra ponedjeljka 16.ožujka nema nastave u školi ni praktične nastave kod poslodavaca zbog pandemije koronavirusa. Odluka je na snazi slijedeća dva tjedna,nakon čega će se donijeti nova odluka po kojoj će se postupati.
Ravnatelj Radenko Bradić


[OPŠIRNIJE]ODLUKA O PRODULJENJU NASTAVNE GODINE
Administrator / datum: 19. 12. 2019. 20:58

Odluku MZO vezanu za produljenje nastavne godine i trajanje odmora učenika u PGŽ možete preuzeti niže


[OPŠIRNIJE]INA - Natječaj za dodjelu stipendija
Administrator / datum: 10. 12. 2019. 14:17

INA-Industrija nafte, d.d. pokrenula Natječaj za dodjelu stipendija INA Grupe učenicima koji se obrazuju u području elektrotehnike, strojarstva, kemijske tehnologije, ekologije, naftnog rudarstva, geologije i prometa i logistike u školskoj godini 2019./2020.

Program stipendiranja INA Grupe je dio strategije razvoja mladih ljudi u strukovnom obrazovanju koji se provodi u okviru programa Razvijaj strukovne vještine uz podršku Ine.


[OPŠIRNIJE]Natječaj za dodjelu STIPENDIJA za kemijske i ekološke tehničare trećih i četvrtih razreda
Administrator / datum: 30. 9. 2019. 13:26

Više na linku: 

https://www.ina.hr/karijera/projekti-za-mlade/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-rijeka/22225 


[OPŠIRNIJE]Prijave za sudjelovanje u projektu Erasmus+ From Rijeka to Europe
Administrator / datum: 19. 9. 2019. 06:44

Prirodoslovna i grafička škola Rijeka objavljuje natječaje za sudjelovanje učenika i nastavnika u planiranim mobilnostima učenika i pratećeg nastavnog osoblja u sklopu aktivnosti Erasmus+ projekta naziva From Rijeka to Europe.

Rok za prijavu učenika te zainteresiranih nastavnika je 30 dana od dana objave. U privitku se nalaze upute o kriterijima izbora te upute za prijavu.

 

Niže možete preuzeti tekst natječaja.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ projekt - From Rijeka to Europe
Administrator / datum: 13. 9. 2019. 16:18

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) odobrila je projektnu prijavu škole kao dijela konzorcija četiri srednje škole iz Rijeka za projekt mobilnosti From Rijeka to Europe (FRE) koji će se provoditi od 1.9.2019. do 31.8.2020.  Dodijeljena je financijska potpora od 145.588,00 EUR programa Erasmus+ za 2019. godinu u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (projektni broj: 2019-1-HR01-KA102-06-0676 ).

Projektna prijava je ostvarena zahvaljujući suradnji riječkih strukovnih škola Građevinsko tehničke škole Rijeka,  Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka i Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo udruženih u konzorcij kojemu je koordinator Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka. Jedan od glavnih motiva za pokretanje ovog projekta je činjenica da većina zanimanja koja su uključena u ovaj projekt prema sadašnjem školskom kurikulumu nemaju stručnu praksu. Realizacijom stručne prakse u Europi želimo kompenzirati taj nedostatak i tako dati učenicima kvalitetnu priliku za razvijanje profesionalnih i vještina praktičnog rada u realnim uvjetima uz osobni razvoj i lakši ulazak u svijet rada. Realizacijom projekta želimo pridonijeti kvaliteti naših strukovnih programa,  popularizaciji naših zanimanja i motivaciji budućih učenika za upis u naše programe.

U planiranju projekta FRE veliki doprinos dala nam je organizacija Asociacion Mundus koja ima višegodišnje iskustvo u radu sa strukovnim školama koje se prijavljuju za VET projekte, podržavajući ih u organizacijskim i logističkim aspektima, te pružajući kulturno-pedagošku pripremu za sudionike VET mobilnosti. Asociacion Mundus pomoći će nam organizirati učeničku praksu u gradu Zaragozi u Španjolskoj za 40 učenika iz škola članica konzorcija i smještaj četvorice nastavnika iz konzorcija.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju