preskoči na sadržaj

Prirodoslovna i grafička škola Rijeka

Login
Upisi

Sve o upisima u Prirodoslovnu i grafičku školu Rijeka

 

Što ja zapravo radim?

e-dnevnik

Prirodoslovna i grafička škola koristi e-Dnevnik. U nastavku su poveznice na odgovarajuće web-stranice.

Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka obilježili Dane medijske pismenosti
Autor: Administrator , 3. 3. 2020.

Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja organizira i ove godine Dane medijske pismenosti, i to treće po redu. Cilj je ovoga projekta osvijestiti u javnosti važnost razvijanja medijske pismenosti te posebice osnažiti djecu i mlade za kritičko promišljanje i kritički pristup medijskim sadržajima. Dani medijske pismenosti ujedno su platforma za suradnju različitih dionika i organizaciju događanja s ciljem promicanja medijske pismenosti.
Za više informacija o Danima medijske pismenosti kliknite ovdje.


Jedan od važnijih događaja je i ciklus radionica Djeca upoznaju medije koji se održava od 24. veljače do 8. travnja 2020. u medijskim kućama diljem Hrvatske, a njemu su se ove godine pridružili i učenici naše škole.

Dvanaestero učenika 1. w i 1. m razreda u pratnji profesorice hrvatskoga jezika Ane Inić posjetilo je 27. veljače Novi list gdje je njihov domaćin bio dugogodišnji novinar Edi Prodan. U opuštenoj i zabavnoj atmosferi učenici su se upoznali sa svim aspektima rada i odjelima Novoga lista – od marketinške službe do tiskare. Svi djelatnici s kojima su se susreli profesionalno su ih dočekali i pokazali što točno njihov posao podrazumijeva, a učenicima je dobrodošlicu i ugodan boravak zaželio i glavni urednik g. Ivica Tomić. U komunikaciji s učenicima g. Prodan naglašavao je važnost kritičkog pristupa digitalnim sadržajima i napomenuo kako treba usvojiti odgovoran pristup u kreiranju digitalnih sadržaja budući da u današnje vrijeme svatko, pa tako i oni, imaju pristup i mogućnost stvoriti bilo kakav oblik digitalnog sadržaja. Na kraju susreta domaćin je komentirao kako su naši učenici uvijek rado viđeni gosti s obzirom na zanimanje za koje se obrazuju i nije isključio mogućnost da neke od njih tamo vidi i kao suradnike.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju