preskoči na sadržaj

Prirodoslovna i grafička škola Rijeka

Login
Upisi

Sve o upisima u Prirodoslovnu i grafičku školu Rijeka

 

Što ja zapravo radim?

e-dnevnik

Prirodoslovna i grafička škola koristi e-Dnevnik. U nastavku su poveznice na odgovarajuće web-stranice.

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DOPIS RAVNATELJA - NASTAVA NA DALJINU
Autor: Administrator , 17. 4. 2020.

Poštovani učenici i roditelji,
koristim prigodu da vam se obratim nakon punih pet tjedana realiziranja nastave na daljinu. Dosadašnjom provedbom nastave na daljinu uglavnom možemo biti zadovoljni, s obzirom da se provodi prvi put u povijesti obrazovanja i bez temeljite pripreme. Nažalost, sada je već izvjesno da će nastavna godina završiti s radom u virtualnom okruženju, bez povratka u školske klupe. U tom kontekstu mogli ste vidjeti uputu MZO-a o načinima i kriterijima vrednovanja i ocjenjivanja na daljinu. Objektivno sagledavajući situaciju, kriteriji vrednovanja i ocjenjivanja bit će fleksibilniji negoli u redovnom obliku nastave. Zbog čega to naglašavam? Naime, manji broj učenika neredovito se javlja u virtualne učionice. Tjedni koji slijede prilika su za njih da se ozbiljnije uključe u rad jer u protivnom, bez obzira na blaže kriterije, predmetni nastavnici neće imati elemente kojima bi opravdali pozitivne ocjene. Zahvaljujući svakodnevnoj internetskoj komunikaciji, postoji pisani trag da je nastavni materijal dostavljen i tko se od pojedinih učenika prijavio u virtualnu učionicu. Razrednici i stručna služba svakodnevno komuniciraju s vama, stoga je škola podijelila tehničku opremu za praćenje online nastave svima koji su zatražili, a nisu imali adekvatno računalo. Molim vas i apeliram da učenici redovito obavljaju svoje školske dužnosti, da roditelji i učenici, ako imaju probleme i potrebu, redovito komuniciraju s razrednicima i stručnom pedagoškom službom.
Konačni cilj nam je svima identičan ̶ uspješno završiti ovu izazovnu nastavnu godinu, savladati nastavne sadržaje u obliku i opsegu koji je maksimalno moguć u ovim uvjetima rada. U postizanju toga zajedničkog cilja svi imamo jasne obaveze, ali i odgovornosti, koje se novonastalom situacijom nisu promijenile.
Još jednom pozivam sve učenike, roditelje, razrednike, predmetne nastavnike da zadrže dobar duh, strpljenje, razboritost, ustrajnost, te da jedni drugima budemo podrška, jer ćemo samo na taj način iz ove nezavidne situacije svi skupa izaći kao pobjednici.
S poštovanjem, #ostanitedoma.

RAVNATELJ
Radenko Bradić, dip. ing.

Rijeka, 17.travnja 2020. godine
Priloženi dokumenti:
Dopis_ravnatelja_vezan_uz_nastavu_na_daljinu.pdf (238.16 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju