preskoči na sadržaj

Prirodoslovna i grafička škola Rijeka

Login
Upisi

Sve o upisima u Prirodoslovnu i grafičku školu Rijeka

 

Što ja zapravo radim?

e-dnevnik

Prirodoslovna i grafička škola koristi e-Dnevnik. U nastavku su poveznice na odgovarajuće web-stranice.

Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Suradnja s KVK Liburnija-film

Kinoklub Rijeka osnovan je i registriran 1959. godine, a pod imenom Kino-videoklub Liburnija film djeluje od 1971. godine. Neprofitna je udruga građana i djeluje kao članica Hrvatskoga filmskog saveza i Zajednice tehničke kulture grada Rijeke.

Liburnija film treća je po starosti udruga kinoamatera u Hrvatskoj, a od sama je početka posvećena promicanju filma, društvenih vrijednosti te razvoju filmskog, a u novije vrijeme i videostvaralaštva te stjecanju tehničkih znanja potrebnih za njihovu realizaciju. Klub se bavi organizacijom edukativnih tečajeva, na kojima je velik broj polaznika stekao temeljne spoznaje o filmskom i videoamaterizmu. Procjenjuje se da je na taj način osnove filmskoga stvaralaštva upoznalo više od tisuću i petsto, uglavnom mlađih ljudi. 

Suradnja

Prirodoslovna i grafička škola Rijeka od rujna 2016. surađuje s KVK Liburnija filmom. Stručnjaci, profesionalci i amateri održat će niz predavanja i radionica za učenike smjera Medijski tehničar

Radionice i predavanja
Promotivno-edukativni film o 3D printanju
Administrator / datum: 12. 6. 2017. 16:12

3.M razred, smjer medijski tehničar, je u sklopu predmeta Medijski projekti odradio zanimljiv projekt - snimili su interaktivni promotivno-edukativni film o 3D printerima.

Film je objavljen na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Rijeka, u odjeljku GKR LAB (mjesto za učenje, predstavljanje i dijeljenje digitalnog stvaralaštva).


[OPŠIRNIJE]Predavanje u Art kinu
Administrator / datum: 2. 12. 2016. 20:35

U sklopu filmskog festivala Kvarnerska revija amaterskog filma (KRAF) u Art kinu Croatia je u petak, 2. prosinac 2016., održan  Liburnija film atelier, Masterclass. Poznati dokumentarist Nikola Lorencin održao je prevanje "Tradicionalni i moderni dokumentarni film" uz projekciju svog dokumentarnog filma 'Što i zašto Kazimira Karabaša'.
Učenici 2. i 3.M razreda pratili su predavanje u okviru suradnje s KVK Liburnija film.

 


[OPŠIRNIJE]Prevanje Zorana Ventina: Montaža
Administrator / datum: 4. 11. 2016. 17:39

U sklopu suradnje s KVK Liburnija-filmom učenicima 2.M na predmetu Video gostovao je Zoran Ventin. 

Zoran Ventin je bivši učenik Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka. Dugogodišnji je djelatnik na raznim riječkim televizijama, trenutno radi na televizijskoj postaji KanalRi.
Filmom i televizijom počeo se baviti s desetak godina u Domu mladih. Dugogodišnji je član riječkoga Kino-video kluba Liburnija-film. Iza sebe ima brojne nagrade i priznanja za rad na filmu i tv produkcijama. Redatelj je, snimatelj i montažer brojnih kratkometražnih filmova, glazbenih spotova, tv reklama. Iz sebe ima i jedan dugometražni igrani film. 

Učenicima je predstavio neke svoje "sirove snimke" i objasnio kako od njih montirati dobar finalni proizvod.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju