preskoči na sadržaj

Prirodoslovna i grafička škola Rijeka

Login
Upisi

Sve o upisima u Prirodoslovnu i grafičku školu Rijeka

 

Što ja zapravo radim?

e-dnevnik

Prirodoslovna i grafička škola koristi e-Dnevnik. U nastavku su poveznice na odgovarajuće web-stranice.

Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Terenska nastava
Terenska nastava - KanalRi
Administrator / datum: 6. 6. 2018. 18:12

Učenici .M razreda s nastavnicom Ivom Vlah u sklopu nastave Videa posjetili su lokalnu TV postoju KanalRi.

Kroz studio, režiju, montažu i redakciju KanalaRi proveli su ih šef tehnike Ivo Broznić te novinari i snimatelji s postaje.

Novinari su ujedno i snimili prilog o učenicima smjera medijski tehničar za svoju TV emisiju "Učionica" koja je emitirana istog dana navečer.


[OPŠIRNIJE]Posjet Astronomskom centru
Administrator / datum: 17. 11. 2017. 21:09

Posjet Astronomskom centru Rijeka

U četvrtak 16.11.2017. zainteresirani učenici naše škole, u pratnji nastavnica fizike Olje Bunčić i Elizabete Mihalić Kesić posjetili su Astronomski centar Rijeka. Poslušali su zanimljivo predavanje, posjetili zvjezdarnicu, promatrali zvijezde teleskopom.

Neki od „ svemirskih“ zaljubljenika odlučili su prihvatiti izazov i okušati se u Odysseus natjecanju. Ovo natjecanje sufinancirano je od strane Europske unije. Natjecatelji u grupama od najviše troje, istražuju neku od tema vezanih za Svemir. Prezentacije radova šalju se stručnom žiriju koji odabire regionalne finaliste. Izabranim natjecateljima plaćeni su svi troškovi dolaska i boravka u Torinu, u kojem se natjecatelji druže, sudjeluju u raznim radionicama, upoznaju s astronautskim načinom života te prezentiraju jedni drugima, pred žirijem, svoje radove. Najbolji prezenteri odlaze na tjedan dana u Francusku. 


[OPŠIRNIJE]Upoznavanje grada
Administrator / datum: 3. 2. 2017. 12:15

Upoznavanje grada

Učenici 1.W razreda s razrednicom Dolores Dobrinjkić na satu razrednog odjela razgledavali su Rijeku i obišli riječku industrijsku baštinu. Razgledali su Tvornicu papira Rijeka - Harteru.


[OPŠIRNIJE]Ribanje (i ribarsko prigovaranje)
Administrator / datum: 31. 10. 2016. 15:41

Ribanje (i ribarsko prigovaranje)

"Ribanje (i ribarsko prigovaranje)" je umjetnički projekt, okupljanje, kojeg su priredili Učenička zadruga “Skica” Građevinske tehničke škole Rijeka, umjetnica Nika Rukavina, neformalni glazbeni kolektiv KUD svi Turci, te dizajneri Leo Kirinčić i Marin Nižić, bivši učenik naše škole. 

 

Namjera okupljanja je da se javno – usmeno i pismeno – iskažu želje i potrebe tinejdžerske populacije. Održalo se u okviru pilot programa Građani svom gradu, kojim se nastoje omogućiti uvjeti za ponovno uspostavljanje zajednice i dijaloga, i time potaknuti sadržajna revitalizacija nekada izrazito živih dijelova Sušaka, u petak 28. listopada 2016. Okupljanje je održano na Kontu, kultnom okupljalištu riječke mladeži, pješački most na Rječini čija je izgradnja prije točno sedamdeset godina simbolički ujedinila i povezala Rijeku i Sušak.

Učenici 3.M razreda u sklopu nastave Medijskih projekata snimali su cijeli događaj za potrebe Učeničke zadruge “Skica” Građevinske tehničke škole Rijeka.[OPŠIRNIJE]Terenska nastava
Administrator / datum: 22. 10. 2016. 17:31

Subotu 22. listopada 2016. učenici 3.M (prof. Iva Vlah) i 3.F (prof. Saša Žic) proveli su na terenskoj nastavi. Snimali su betonske figurice koje je po centru Rijeke postavio španjolski umjetnik Isaac Cordal u sklopu projekta Muzeja moderne i suvremene umjetnosti "Spajalica - Umjetničke intervencije u javnom prostoru".


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - Mineral Expo
Administrator / datum: 10. 10. 2016. 15:32

Mineral Expo

Učenici 4.PG i 3.E razreda posjetili su 9.listopada 2016. Mineral Expo, međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja.

Posjet je organiziran u sklopu terenske nastave geologije. Cilj je bio primijeniti stečeno znanje iz mineralogije te aktualizirati i oplemeniti nastavni proces. Učenici su morali fotografirati odredjene minerale i fosile, analizirati ih i sistematizirati te napraviti izvještaj, tj. dnevnik terenskog rada, što su svi i vrlo uspješno obavili.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava
Administrator / datum: 30. 5. 2016. 12:52

Kroz drugo polugodište školske godine 2015./2016., učenici 4.PG, 3.KE i 2.KE sudjelovali su u geološkim radionicama u Prirodoslovnom muzeju Rijeka. Teme radionica bile su geološka razdoblja, litostratigrafija  te evolucija i sistematizacija organizama (seciranje i proučavanje morske mačke, rakova i riba). Kroz radionice učenici su na zanimljiviji i kreativniji način usvojili nastavne jedinice i pri tome se dobro zabavili.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava
Administrator / datum: 30. 5. 2016. 12:43

 

U sklopu učenja padinskih procesa te krškog i marinskog reljefa i njihovih oblika, učenici 2.KE (smjer ekološki tehničar) su se u sklopu terenske nastave tijekom travnja i svibnja 2016. popeli na Veli vrh (Drenova, Rijeka). Tamo su mogli uočiti razne egzodinamske procese (spiranje, urušavanje, biogeno raspadanje...). 
Također, posjetili su i Kantridu gdje su proučavali vrste vapnenca, marinske i krške reljefne oblike. 
Cilj terenskog izlaska je bio primjeniti stečeno zananje u praksi, što su učenici vrlo uspješno i napravili.

 

StjenjakSiparišteVapnenac


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - KanalRi
Administrator / datum: 2. 5. 2016. 16:27

KanalRi

Učenici 3.M razreda s nastavnicom Ivom Vlah u sklopu nastave Medijskih projekata posjetili su lokalnu TV postojau KanalRi.

Kroz studio, režiju, montažu i redakciju KanalaRi proveli su ih šef tehnike Ivo Broznić i Matko Vrkić.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - NP Risnjak
Administrator / datum: 25. 10. 2015. 22:13

24.10.2015., učenici 4.PG su sudjelovali u terenskoj nastavi koja se odvijala u NP Risnjak. Terenski izlazak je realiziran u suradnji s PD Kamenjak kroz njihovu malu planinarsku školu, i to već 3. godinu za redom. Cilj je bio upoznavanje učenika s geološkom građom NP, tj. dijelom Primorsko - goranske županije i skupljanje uzoraka, ali i uživanje u ljepotama zavičaja. Prilikom planinarenja, tj. uspona do doma i  vrha Veliki Risnjak nitko nije stradao! :-)

Viktoru Š. se zahvaljujemo na fotografijma.

 

 


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - Riječki astronomski centar
Administrator / datum: 30. 9. 2015. 21:59

Učenici 1.PG u rujnu su u svrhu ostvarivanja koorelacije između fizike i geografije posjetili Riječki astronomski centar. Tamo su sudjelovali u predavanju o planetima sustava i gledali edukativni film o stvaranju svemira i zvijezda. Cilj terenske nastave je bio upoznati učenike s radom navedene institucije, ali i lakše i zabavnije usvajanje nastavnog gradiva.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava - Mineral Expo
Administrator / datum: 30. 9. 2015. 18:07

U rujnu su učenici 3.KE i 4.PG su posjetili MIneral Expo gdje su mogli vidijeti mnogobrojno drago i poludrago kamenje, poslušati kratka predavanja na pojedinim štandovima te upotrijebiti stečeno znanje na redovnoj nastavi geologije.

 


[OPŠIRNIJE]Živi muzej
Administrator / datum: 25. 5. 2015. 19:05

9. travnja učenici 2.pg i 3.u su sudjelovali u programu "Upoznaj svoj grad", prilikom kojeg su posjetili Pomorski i povijesni muzej Rijeka, gdje su aktivno sudjelovali u postavu "Živi muzej". Cilj ove terenske nastave je bio upoznati neobične i moderne kulturno - vizualne  ativnosti grada Rijeke. Zahvaljujemo muzeju i glumcima koji su nas srdačno primili.


[OPŠIRNIJE]Memorijalni centar Nikola Tesla i pećinski park Grabovača
Administrator / datum: 25. 5. 2015. 19:03

U sklopu projektnog dana / terenske nastave, učenici 1. pg, 2. pg, 3.u i 2. ke su otputovali u ličke krajeve. Cilj putovanja su bili MC Nikola Tesla i PP Grabovača. Učenici su se pobliže upoznali sa radom i životom N. Tesle u multimedijalnom centru te nadzemnim i podzemnim krškim oblicima i krškim reljefom.


[OPŠIRNIJE]Islamski centar
Administrator / datum: 25. 5. 2015. 15:34

U sklopu terenske nastave povijesti i geografije, učenici 2.PG razreda posjetili su 27. listopada 2014. g. Islamski centar. Odslušali su predavanje o islamu nakon kojeg su obišli kongresnu dvoranu, prostor za molitvu i prostor za neformalno druženje.


[OPŠIRNIJE]Astronomski centar Rijeka
Administrator / datum: 25. 5. 2015. 15:31

U sklopu redovne izvanučioničke nastave geografije 1.PG razred posjetio je 19. rujna 2014. g. Astronomski centar u Rijeci. Sudjelovali su na predavanjima o Suncu, planetima Sunčevog sustava, postanku svemira i teleskopima Hubble, Herschel i Plank koji su izmjenili našu predodžbu o svemiru. Pogledali su i film pod nazivom ”Dotaknuti rub svemira”.

 


[OPŠIRNIJE]Kineski restoran
Administrator / datum: 25. 5. 2015. 15:28

U sklopu učenja o NR Kini i kineskoj kulturi, gastronomiji i običajima, učenici 3.pg su posjetili kineski restoran "Peking" na Kozali, i usput se počastili ukusnim delicijma za ručak. :-)[OPŠIRNIJE]PMR
Administrator / datum: 4. 4. 2015. 14:36

Povodom učenja vrsta stijena litosfere, učenici 2. et su na terensku nastavu otišli u Prirodoslovni muzej Rijeka. Posjetili su stalni geološki postav "Geologija riječke regije", prilikom čega su se mogli upoznati s vrstama stijena priobalnog područja, ali i s mineralima i fosiliziranim organizmima koji  sudjeluju u njihovoj izgradnji.


[OPŠIRNIJE]Takemusu Aikido klub Rijeka
Administrator / datum: 4. 4. 2015. 14:33

I evo, već treću godinu za redom odlazimo u posjet Takemusu Aikido klubu Rijeka...tradicija se nastavlja! "Tradicija" je posvećena tjednu učenja Japana, japanske kulture i običaja.


[OPŠIRNIJE]Sekcijske" radionice
Administrator / datum: 4. 4. 2015. 14:30

Kroz drugo polugodište (od siječnja do travnja), učenici 4.pg razreda su odlazili na edukativne radionice iz geologije u Prirodoslovni muzej Rijeka.


[OPŠIRNIJE]Speleolozi
Administrator / datum: 4. 4. 2015. 14:25

02. 12. 2014., učenici 3. et razreda su otišli na terensku nastavu u spelelološku udrugu "Estavela", s ciljem utvrđivanja stečenog znanja o kršu i speleološkim objektima, ali i s ciljem upoznavanja speleološke opreme i rada speleologa.


[OPŠIRNIJE]Posjet riječkoj sinagogi
Administrator / datum: 4. 4. 2015. 14:20

U sklopu redovne izvanučioničke (terenske) nastave geografije 2.PG razred posjetio je 5. prosinca 2014. g. riječku sinagogu u Ulici Ivana Filipovića 9. Sudjelovali su na predavanjima o Judaizmu (održala ga je gđa. Irena Deže - Starčević), te pogledali izložbu fotografija i dokumenata vezanih uz povijest riječkih Židova.


[OPŠIRNIJE]Zeleni Vir - Vražji prolaz i NP Sjeverni Velebit
Administrator / datum: 6. 11. 2014. 14:44

27. 09. i 11. 10. učenici 2. et, 2. mw, 2.u i 3. et su bili na terenskoj nastavi u Gorskom Kotaru i na Velebitu.


[OPŠIRNIJE]Posljednja terenska nastava
Administrator / datum: 8. 7. 2014. 22:48

Krajem 4. mj. učenici naše škole su bili u ogulinskom kraju. Naime, u sklopu još uvijek male planinarske škole i suradnje s PD Kamenjak popeli smo se na Klek, koljevku hrvatskog planinarstva. Naravno, ni ova nastava nije bila lišena humora...Klek je poznat kao dom vještica, pa vi sad zaključite! :-)[OPŠIRNIJE]Radionice iz geografije
Administrator / datum: 1. 7. 2014. 10:16

Da se geografija može doživjeti i izvan učionice, dokazali smo odlaskom u Takemusu Aikido klubu Rijeka i Academia de Capoeira, Rijeka. Razlog našeg posjeta su bili tjedni učenja Japana i Brazila i upoznavanje s njihovim kulturama.


[OPŠIRNIJE]Radionie, radionice, radionice...
Administrator / datum: 1. 7. 2014. 10:11

Nastavu geologije završili smo i zaokružili s još 2 edukativne radionice u Prirodoslovnom muzeju Rijeka, a tematika su bili rakovi, mahovine i spužve (njihova evolucija, podijela, razmnožavanje...).


[OPŠIRNIJE]PEĆINSKI PARK GRABOVAČA
Administrator / datum: 19. 5. 2014. 10:26

U sklopu terenske nastave, ali i projektnog dana, učenici 3 et i 4 pg su posjetili Liku. Destinacija je bio PP Grabovača i stara jezgra Perušića. 


[OPŠIRNIJE]Nastavak male planinarske škole Pristigla pošta x
Administrator / datum: 2. 4. 2014. 11:02

Surađujući i dalje s PD Kamenjak u programu male planinarske škole, učenici drugih razreda su obišli Ljubavnu cesticu u Crikvničkom zaleđu. U sklopu terenske nastave učenici su se upoznali s povijesnim lokalitetom Badanj, geološkim osnovama Crikveničkog zaleđa i geografskim obilježjima već navedenog područja. Iako nas je zahvatila kratka kiša, to nas nije spriječilo da na kraju puta popijemo kavu u centru Crikvenice i ugodno se podružimo.[OPŠIRNIJE]Osvrt na prošlu godinu!
Administrator / datum: 19. 3. 2014. 10:48

2012./2013. sudjelovali smo u treningu aikida, planinarili na Tuhobić i Učku, secirali morsku mačku, proučavali stijene i izrađivali fosile u Prirodoslovnom muzeju Rijeka...


[OPŠIRNIJE]Drugi razredi na Risnjaku
Administrator / datum: 11. 3. 2014. 16:17

Kao i prošle, tako i ove godine nastavljamo s malom planinarskom školom u suradnji sa PD Kamenjak, i to  u NP Risnjak i NP Sjeverni Velebit.

 


[OPŠIRNIJE]Radionice u Prirodoslovnom muzeju Rijeka
Administrator / datum: 11. 3. 2014. 16:04

Već drugu godinu za redom, učenici četvrtih razreda prirodoslovnog gimnazijskog smjera i 3. razreda ekoloških tehničara u sklopu nastave geologije odlaze u Prirodoslovni muzej Rijeka, gdje odrađuju edukativne radionice u svrhu lakšeg i boljeg usavršavanja gradiva.


[OPŠIRNIJE]2.M u posjeti KanaluRi
Administrator / datum: 10. 5. 2013. 22:56

Terenska nastava na KanaluRi

2.M je 10. svibnja posjetio televizijsku postaju KanalRi u sklopu nastave predmeta Video.
Glavni urednik Igor Rivetti objasnio im je novinarski dio posla i proveo ih je redakcije, dok ih je šef tehnike Ivo Broznić proveo kroz studio, pokazao opremu i objasnio procese "iza kamera" u montaži i na kontrolnom pultu.
Učenici su naučili više o opremi i radu na televiziji te i dobro se proveli.


[OPŠIRNIJE]1.M na radiju Soundset Trsat
Administrator / datum: 7. 2. 2013. 19:04

1.M je 7. veljače posjetio radio Soundset Trsat u sklopu nastave predmeta Zvuk. Glavna urednica provela ih je kroz studio, a imali su prilike i snimiti svoj jingle u radijskom studiju. Učenici su naučili više o opremi i radu na radiju te, kako su na radiju rekli, "vidjeli ono što inače samo čuju". 


[OPŠIRNIJE]RSS


 

Učka, 16. 09. 2012.

16. 09. Učenici 2PG i 2ET su u sklopu terenske  nastave išli na Učku. Cilj terenske nastave bio je sakupljanje biljaka za herbarij u sklopu nastave biologije i uočavanja prirodno-geografskih obilježja u sklopu nastave geografije.

Voditelji: Goran Gotlibović, prof. biologije
Tanja Šego Miketa, prof. geografije
Nataša Žarkov, prof. engleskog jezika

 
 
 
 
 
 

 

preskoči na navigaciju