preskoči na sadržaj

Prirodoslovna i grafička škola Rijeka

Login
Upisi

Sve o upisima u Prirodoslovnu i grafičku školu Rijeka

 

Što ja zapravo radim?

e-dnevnik

Prirodoslovna i grafička škola koristi e-Dnevnik. U nastavku su poveznice na odgovarajuće web-stranice.

Tražilica
Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

GLOBE projekt
RSS


Međunarodni „Globe“ projekt „The Tree Ring“

Predstavnice Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka, profesorice Marina Pavlić i Irena Sabo su od 19. do 22. rujna 2012. godine sudjelovale na drugoj međunarodnoj konferenciji - radionici projekta The Tree Ring u gradu Piseku, Republika Češka. (Prva međunarodna konferencija održana je u Baškoj, Republika Hrvatska od 5.do 8. listopada 2011. godine ).

Konferenciji su prisustvovali nastavnici – GLOBE voditelji škola iz Češke, Norveške i Hrvatske, znanstvenici i predstavnici Ministarstva obrazovanja Kraljevine Norveške, koja daje materijalnu potporu projektu, Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske i eko udruge TERESA iz Češke.

Tema projekta je istraživanje godova drveća, s ciljem utvrđivanja i uspoređivanja klimatskih razdoblja u područjima Češke, Norveške i Hrvatske. Suradnja učenika, nastavnika i znanstvenika na temu dendrologije i klime je poticaj za primjenu istraživačkog pristupa poučavanju te za povezivanje sadržaja i vještina  predmeta koje učenici ne slušaju u redovnoj nastavi. U realizaciju projekta uključeno je i usavršavanje engleskog jezika (sva komunikacija se odvija na engleskom jeziku), a suradnja sa školom iz druge zemlje može potaknuti uspostavljanje međukulturne suradnje i upoznavanje sa drugim načinima života i poučavanja.
U projektu sudjeluju škole partneri – twin schools, ukupno 10 škola iz Norveške, 7 škola iz Hrvatske i 6 škola iz Češke. Sve su škole izabrane n temelju rezultata postignutih na GLOBE smotrama. Naša škola partner je Skeisvang videregående škole iz Haugesunda-Norveška.

U sklopu konferencije održane su prezentacije škola o dosadašnjem radu u Projektu, analiza dosadašnjeg istraživanja godova te cjelodnevna terenska radionica na području  grada Zvikova koja je sudionicima ponudila istraživanja tla i kruženja ugljika kao i daljnja istraživanja godova.
Svaka škola je prikazala i poster sa podatcima istraživanja u protekloj školskoj godini.

Partnerske su škole dogovorile daljnju suradnju na projektu koja uključuje i međusobne posjete učenika i nastavnika. Pogledali smo i prezentacije škola koje su već bile u posjetu svojim partnerima te su prikazale zajedničke radove.

Treća, završna konferencija održati će se od 16. do 20. rujna  2013. u Dalenu, Kraljevina Norveška.

 

 

Priloženi dokumenti:
PosterGLOBEPGSRi.pdf

preskoči na navigaciju