preskoči na sadržaj

Prirodoslovna i grafička škola Rijeka

Login
Upisi

Sve o upisima u Prirodoslovnu i grafičku školu Rijeka

 

Što ja zapravo radim?

e-dnevnik

Prirodoslovna i grafička škola koristi e-Dnevnik. U nastavku su poveznice na odgovarajuće web-stranice.

Tražilica
Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Riječ ravnatelja

Prirodoslovna i grafička škola Rijeka

Prirodoslovna i grafička škola Rijeka prepoznatljiva je u našoj županiji i šire kao „otvorena škola" koja je svojom kvalitetnom komunikacijom, prvenstveno s učenicima, a potom i roditeljima, pokrenula niz aktivnosti i projekata povezujući se s brojnim udrugama, suradnicima, volonterima, donatorima u lokalnoj zajednici, te u međunarodnoj suradnji i projektima Europske unije u odgoju i obrazovanju. 

S ciljem stvaranja pozitivnoga ozračja, zadovoljstva učenika i roditelja školom, naš rad usmjeren je na osiguravanje materijalnih uvjeta za kvalitetniju strukovnu i praktičnu nastavu, brigu za stručno usavršavanje i praćenje inovacija o novim tehnologijama, osiguravanje javnih nastupa naših učenika i poticanje njihovoga razvoja osobnosti uključivanjem u uspješne komunikacije izvan škole. U želji stalnoga poboljšavanja strukovnoga obrazovanja naših učenika, veliku zadaću vidimo i u osposobljavanju mladih da pronađu i poštuju osobni identitet, identitet svoje škole, zajednice i svoga naroda, a u komunikacijama s mladima Europe želimo im približiti i različitosti koje će naučiti poštovati. 

Naša se škola 1998. godine uključila u projekt Eko-škole te u projekt GLOBE za koji smo se opremili doniranim sredstvima i materijalom. Povezani smo s relevantnim tvrtkama iz Hrvatske i EU koje su značajno donirale školu i omogućile seminare i prezentacije opreme, strojeva i materijala u grafičkoj djelatnosti našim učenicima, profesorima i suradnicima iz grafičkih tvrtki u kojima učenici obavljaju praktičnu nastavu. Jedna smo od rijetkih škola u Hrvatskoj koja ima u potpunosti opremljen specijalizirani računalni kabinet s Apple iMac računalima. 

Naši se učenici natječu u brojnim područjima na svim razinama od županijskih do državnih i međunarodnih, od kojih bismo posebno naglasili uspjehe u strukovnim područjima kemije i grafike,gdje smo u kontinuitetu osvajali visoka mjesta na državnim natjecanjima. Posljednjih nekoliko godina izuzetno smo zapaženi na Lidranu u literarnom, scenskom i novinarskom izrazu. Naš školski list "Kamen mudrosti-kamen ludosti" tradicionalno je među najboljima na županijskoj i državnoj razini. Posebnim ga čini to što je u potpunosti proizvod naših učenika, kako novinarski, tako i po pitanju grafičke pripreme, tiska, fotografije i grafičke dorade.

U 2002. godini uredili smo Eko-kabinet kao nukleus za rad na projektu iz područja ekologije s partner školom iz Koblenza, Berufsbildende Schule Tehnik koji financira i nadzire Europska unija. Delegacija škole u srpnju 2002. godine na poziv partner škole posjetila je ovu instituciju u Njemačkoj i upoznala se s načinom rada na projektima EU kojima pristupamo kao prva škola u Hrvatskoj. 2012. godine bili smo partner na EU projektu pod nazivom „Medijska pismenost za XXI stoljeće“ iz područja Grafičke tehnologije i audiovizualnoga oblikovanja s Grafičkom školom iz Zagreba čime smo stekli velika iskustva u realizaciji takvih projekata.

Bitno je istaknuti da naša škola ima stalnu tendenciju praćenja novih tehnoloških dostignuća, kako u domeni tržišta, i u području obrazovnoga procesa. U posljednjih nekoliko godina došlo je i do uspješne smjene generacija u nastavnome osoblju, a ujedno  smo jedna od prvih srednjih strukovnih škola u Hrvatskoj koja je u potpunosti prešla na e-Dnevnik, stoga možemo slobodno reći da naša škola ima sve predispozicije biti „škola budućnosti“.

 

Ravnatelj
Radenko Bradić,
dipl. ing. 

preskoči na navigaciju